Rita Vande Moortele


Persoonlijke informatie
Rita Vande Moortele
Deinsesteenweg 234
9770 Kruishoutem

Politiek was mij van thuis uit niet vreemd. Ik ben de dochter van gewezen schepen Frans Vande Moortele en Jeannette Haerinck. In 1994 zette ik mijn eerste stappen in de lokale politiek. Na 10 jaar gemeenteraadslid te zijn geweest, werd ik in 2004 schepen en in 2006 eerste schepen in Kruishoutem. In 2000 na het overlijden van mijn vader, werd mijn moeder mijn vurigste fan en motivator.

Ik ben reeds 33 jaar gelukkig gehuwd met Marc Blancke, zaakvoerder van de bvba Stephan en moeder van Delphine 31 jaar en van Mathieu 28 jaar. Sedert 2008 ben ik fiere oma van kleinzoon Mathis en sedert 2011 ook van kleindochter Eline. Het zijn mijn oogappels.

 

Na de lagere school op de Marolle, humaniora op internaat te Ronse, opleiding tot verpleegkundige A1 en vroedvrouw met bijkomend postgraduaat en kaderopleiding ging ik wonen en, als vroedvrouw, werken in Gent. Na 10 jaar kwam ik terug naar mijn geliefde Kruishoutem wonen en werd hoofdvroedvrouw in Deinze. Met bijkomend nog een aantal jaren studie en opleidingen in gezondheidszorg, ziekenhuisbeleid, management, personeelsbeleid, VTO en ziekenhuishygiëne was ik gedurende 20 jaar stafmedewerker en vervolgens ook vormingscoördinator en ziekenhuishygiënist in het ziekenhuis van Waregem.

 

Gaandeweg werd ik meer en meer geprikkeld door de ouderenzorg en werd ik eerst lid (1998) en vervolgens voorzitter van de raad van bestuur (2002) van de vzw Vijvens met twee woonzorgcentra Home St. Petrus te Kruishoutem en Home Vijvens te Huise-Zingem en het dagverzorgingscentrum “De Marolle” te Kruishoutem. De vzw Vijvens biedt zorg, opvang en een thuis aan ruim 200 ouderen. Naast werkgelegenheid voor 180 personeelsleden, vinden tal van vrijwilligers bij de vzw Vijvens een dankbare en zinvolle tijdsbesteding en ruimte voor gezellige ontmoetingen. De plannen voor noodzakelijke uitbreidingen vormen één van mijn verdere uitdagingen naar de toekomst.

 

Vanuit mijn levensfilosofie, voel ik mij geroepen mensen te ondersteunen die ouder worden, hen als gewaardeerd lid van onze samenleving zo mogelijk op de meest zelfstandige manier met zicht op een toekomst een gelukkig leven aan te bieden. Deze opdracht is één van de mooiste en menselijkste in mijn leven.

Foto's

Klik op één van de foto’s om te vergroten ›


Contact informatie
Rita.vandemoortele@kruishoutem.be
http://kruishoutem.cdenv.be/rita-vande-moortele
09/386 59 97
0474/27 53 90
Partijgegevens
Schepencollege
Waar sta ik voor?

Politiek is voor mij: leven en werken met en voor de mensen van Kruishoutem.  Ik hoop u verder van dienst te mogen zijn.

 

Als rasechte Kruishoutemse zet ik mij de laatste jaren als schepen (sociale zaken en welzijn met inbegrip van gezins-, gehandicapten- en seniorenbeleid, mobiliteit, verkeer, veiligheid en tewerkstelling) en voorzitter van de vzw Vijvens voor 100% in voor de Kruishoutemse bevolking.

Wonen, werken, winkelen en leven in Kruishoutem was van in het begin al mijn ultieme betrachting. Dankzij de steun van mijn echtgenoot, moeder, familie en heel veel andere mensen heb ik deze wens in vervulling zien gaan. Ik wil mij absoluut verder blijven inzetten voor Kruishoutem en zijn inwoners.

Wilt u dat de gemeente bestuurd wordt door iemand die weet waarmee u begaan bent en die naar u luistert? Geef mij de kans om verder te werken.

Geef uw stem aan Rita Vande Moortele om uw CD&V idealen waar te maken. Ik sta nummer 4 op de lijst van CD&V.

 

Ervaring, visie en deskundigheid zijn mijn troeven voor de toekomst.